Despre noi

Avantajele Doripesco

 

Vechimea companiei

Înfiinţată în 1998, Doripesco SA continuă activitatea fostei Intreprinderi Piscicole Braşov. Experienţa acumulată în cei peste 30 de ani de activitate a angajaţilor a făcut ca noua companie să devină în timp unul dintre cei mai importanţi producători şi procesatori de peşte din ţară.

 

 

 

Peşte de primă prospeţime

Produsele Doripesco, realizate după reţete tradiţionale din Ţara Bârsei, beneficiază de materie primă de primă prospeţime provenită din mediul natural datorită faptului că peştele pescuit se transportă viu în hidrobioane, de la ferme către secţia de procesare, ajungând în maxim 3 ore. În plus, de la recepţie şi până la obţinerea produsului finit se urmăreşte să nu se depăşească timpul de 72 ore, asigurându-se prospeţimea produsului, continuitatea şi uniformitatea calităţii şi siguranţei alimentare.

 

Delta din Carpaţi

Doripesco este singura firmă de pe piaţa românească de peşte care are în custodie Delta din Carpaţi (420 ha de luciu de apă). Delta din carpaţi Doripesco este o arie naturală protejată la nivel european (sit Natura 2000 şi sit Ramsar). Zona este unică în Transilvania, datorită peştilor crescuţi şi hrăniţi în mediu natural şi controlat; celor 200 de specii de păsări, care se mai întâlnesc doar în Delta Dunării, dar şi datorită celor 50 ha de vegetaţie terestră şi acvatică.

 


Retete tradiţionale

Încă din cele mai vechi timpuri, una dintre ocupaţiile populaţiei din Ţara Bârsei a fost şi pescuitul. Peştele era consumat în stare proaspătă sau conservat prin sărare şi afumare, constituind o delicatesă pentru mesele festive. Preluând reţetele aduse pe meleagurile noastre în epoca fanariotă de ruşii lipoveni, sau pe cele aduse de coloniştii de origine germanică (saşii), Doripesco a devenit prima companie producătoare de peşte şi produse procesate din peşte care are atestat de produse tradiţionale. Cele şase produse cu atestat tradiţional sunt: Icrele, Novacul afumat din Ţara Bârsei, Păstrăvul afumat, Păstrăvul ardelenesc, Rulada Păstrăvarului şi Batogul de Novac.